news        mail   location

 
 

În fiecare an în ziua de 4 februarie este marcată anual Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, prin care se doreşte creşterea gradului de informare cu privire la problemele cauzate de această boală nemiloasă, dar şi de promovare a celor mai noi tratamente de prevenire, respectiv, combatere.



 

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată în România încă din anul 2015.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Calinic,  Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a desfășurat prin Așezământul Sf. Împ. Constantin și Elena și Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, o acțiune socială și duhovnicească la Secția Oncologie din incinta Spitalului Bălcescu, Municipiul Pitești.

Pacienții internați la secția de profil medical, au primit mai multe daruri materiale și duhovnicești: lenjerii de pat, prosoape, produse de igiena, alimente, apa, și Acatistul Sfântului Nectarie - tămăduitorul de cancer.

Pe data de 9 noiembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a binecuvântat piatra de temelie pentru ridicarea "Centrului medical - Sfântul Nectarie Taumaturgul" în curtea Așezământului Sfinții Împărați din Pitești, pentru consilierea și îndrumarea socială a persoanelor bolnave de cancer și nu numai., din județul Argeș.

Biserica adăpostește Racla cu o părticică din Moaștele Sfântului Nectarie, primite în dar de la Mănăstirea Eghina în anul 2013.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar