news        mail   location

 
 

Copiii sunt extrem de vulnerabili la abuz și exploatare. În astfel de situații, statul trebuie să intervină pentru ca acele situații de risc să fie îndepărtate, să fie eliminate.



 

În acest scop, Direcția de Asistență Socială Curtea de Argeș desfașoară in perioada 23.11.2021 -03.12. 2021 o campanie de informare și conștientizare a comunității locale cu privire la copiii aflați în situație de risc. În acest sens au fost încheiate parteneriate cu diferite instituții publice care pot ajuta la implementarea acestui proiect.

Între principalii colaboratori se numără și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune coordonat de părintele Andrei Diaconescu.

O primă etapă a acestei campanii de informare s-a desfășurat astăzi în paraclisul Sf. Ierarh Calinic de la Cernica din incinta Centrului Eparhial. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Curtea de Argeș au avut ocazia să prezinte acest proiect preoților parohi din Municipiul Curtea de Arges .

În cadrul întalnirii au fost încheiate parteneriate cu parohiile din oraș si au fost distribuite diferite materiale informative cu privire la copiii aflați în situație de risc. De asemenea a fost accentuată conștientizarea necesității sesizării imediate a organelor abilitate fiind prezentate instituțiile care pot interveni în aceste cazuri, precum și modalitățile de semnalare a situațiilor de copii aflați în dificultate.

În perioada imediat următoare reprezentantii D.A.S. Curtea de Argeș vor merge în instituțiile de învățământ, cabinetele medicale individuale și ONG-urile din Municipiul Curtea de Argeș pentru a distribui materiale informative.   

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar