news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu Asociația Pro Vita -Sfântul Brâncoveanu – Filiala Pitești,  a implementat astăzi prima etapă a programului de consiliere a femeilor aflate în criză de sarcină intitulat ,,Pentru Viață”.



 

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Arhiepiscopală ,, Sfântul Mitropolit Iachint de Vicina” aflată în sediul Protoieriei Pitești.

În prezența părintelui consilier Andrei Diaconescu, coordonator al Sectorului Social – Filantropic și de Misiune al Eparhiei, și a domnului Toma Denis Radu, președintele Asociației Pro Vita Sfântul Brâncoveanu Filiala Pitești, preoții argeșeni care au în administrare centre sociale, au avut ocazia să participe la o sesiune de informare cu privire la implementarea noului proiect.

Proiectul ,, Pentru Viață” urmează să fie implementat la nivelul parohiilor argeșene care pot pune la dispoziție diferite centre de consiliere, fiind urmărite mai multe obiective, după cum urmează:

-informarea și educarea tinerilor din parohie atât pentru o viață curată, cât și pentru întemeierea unei familii creștine;

-programul de asistență a femeilor însărcinate aflate în criză de sarcină, care vor să păstreze copilul, prin oferirea unei burse sociale lunare, pentru asigurarea nevoilor de bază privind alimentația, igiena, spațiul locativ, îmbrăcămintea sau formarea vocațională, profesională; protejarea acestora se poate prelungi și prin medierea asistenței medicale a femeilor de către medici creștini colaboratori;

-pregătirea preoților pentru a putea oferi femeilor aflate în criză de sarcină o consiliere primară, urmând a le îndruma în caz de nevoie și către specialiști din domeniul medical sau de asistență socială.

Pentru început programul urmează să fie desfășurat în zece parohii pilot din orașele Pitești, Mioveni și Ștefănești,  intenția fiind aceea de a se ajunge și în alte localități din cuprinsul Eparhiei.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar