news        mail   location

 
 

Prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului  a promovat  și în acest an diferite proiecte social-filantropice realizate cu sprijinul credincioșilor din cuprinsul Eparhiei. 

Astfel a fost organizată o nouă etapă în cadrul proiectului eparhial ,, Bucuria de a dărui”.

Prin donațiile credincioșilor de la diferite parohii din orașele Pitești și Mioveni ,  peste 50 de familii  au primit diferite daruri constând în:  alimente, haine  și jucării.

Pentru început caravana socială coordonată de părintele consilier Andrei Diaconescu s-a oprit în parohia Pițigaia din comuna Stâlpeni, o un cătun izolat unde locuiesc astăzi foarte puține familii. Darurile împărțite în curtea bisericii cu hramul Sf. Ap. Andrei au adus multă bucurie enoriașilor care ajung cu mare greutate să-și procure alimentele necesare în gospodărie.

Caravana socială ,,Bucuria de a dărui” a ajuns și la biserica parohiei Valea Stânii din protopopiatul Mioveni.  Cu această ocazie,  30 de familii din comuna Țițești, aflate în dificultate, au primit cu mare bucurie darurile  aduse prin grija Sectorului Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei.

Aceste acțiuni sociale fac parte dintr-un proiect inițiat de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a îndemnat toate parohiile argeșene să organizeze colecte de alimente, haine și jucării care să ajungă la familiile defavorizate, copiii orfani și bătrânii bolnavi lăsați fără îngrijire.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar