news        mail   location

 
 

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului,  a primit în această săptămână vizita unui grup de pelerini din parohia nemțeană Cracăul Negru.



 

Cu această ocazie, oaspeții veniți din satul natal al Ierarhului Argeșean, au avut ocazia să descopere frumusețea naturală și ecleziastică a județului Argeș. Pelerinii au vizitat principalele mănăstiri ale Eparhiei, precum și alte obiective din spațiul istoric și cultural argeșean.

Între acestea amintim: Mănăstirea Nămăiești, Mănăstirea Aninoasa, Mănăstirea Trivale, Biserica Domnească  - Sf. Gheorghe din Pitești, Muzeul  Golești, Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel și Muzeul Etnografic din Mioveni, Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș( ctitoria lui Neagoe Vodă Basarab), noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș unde s-au închinat la moaștele Sf. Mc. Filoteea, Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul Antonești, Barajul Vidraru și Mănăstirea Piscul Negru pe Transfăgărășan.

Cu mare bucurie, Chiriarhul Eparhiei le-a oferit pelerinilor moldoveni diferite daruri și i-a însoțit la câteva din obiectivele vizitate. În cuvântul rostit pelerinilor a amintit de continuitatea legăturilor care au existat în trecut și care trebuie să existe în prezent  între cele două regiuni istorice Moldova și Țara Românească.

Acest pelerinaj al credincioșilor din parohia Cracăul Negru se află la a doua ediție, urmând ca Sectorul Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului să se implice în viitor pentru a oferi atât tinerilor, cât și adulților din parohia nemțeană, posibilitatea de a descoperi frumusețea județului Argeș. 

           

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar