news        mail   location

 
 

În ziua de 1 iunie, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit  unor copii proveniți  din zone defavorizate ocazia de a beneficia de tratamente stomatologice gratuite.  Astfel, o  nouă etapă din proiectul social: Zâmbete luminoase, desfășurat de Sectorul Social, Filantropic și de Misiune al Eparhiei, a avut loc astăzi la o clinică stomatologică din municipiul Pitești, partener în această activitate.



 

În prezența și sub coordonarea părintelui consilier Diaconescu Andrei, mai mulți copii proveniți în special din mediul rural,  au beneficiat de  consultații și tratamente stomatologice  oferite gratuit  de o clinică din municipiul Pitești.  Cadrele medicale au acordat toată atenția cuvenită acestor copii, iar la final, prin grija Sectorului social-filantropic, copiii au primit un kit de prevenție și câteva daruri cu folos duhovnicesc.

Proiectul social –filantropic ,, Zâmbete luminoase” se desfășoară și în școlile argeșene. Astfel sunt organizate frecvent cursuri de educație sanitară prin conlucrarea dintre reprezentanții acestei clinici medicale și preoții parohiilor din mediul rural. Preșcolarii și școlarii au astfel ocazia să afle din partea unui medic stomatolog cum să deprindă tehnica unui periaj corect.

Sectorul social-filantropic și de misiune al Eparhiei Argeșului și Muscelului urmează să includă în acest proiect și alte clinici stomatologice care doresc să ofere gratuit tratamente și consultații celor cu posibilități financiare reduse.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar