news        mail   location

 
 

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului au fost organizate în acest an  diferite colecte de  alimente, haine și jucării  destinate familiilor cu venituri  reduse.



 

Aceste acțiuni cu caracter social se încadrează în proiectul eparhial ,,Bucuria de a dărui”, derulat prin Sectorul Social-Filantropic și de Misiune al Eparhiei.

În această perioadă a Postului Mare, un grup de voluntari de la Centrul de Cateheză  al Parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel  din orașul Mioveni au ajuns cu diferite daruri la familiile aflate în dificultate.

De această dată au fost vizate doar familiile cu copii care au primit darurile pregătite cu multă grijă de copiii care desfășoară diferite activități în cadrul Centrului. În acțiunea  desfășurată astăzi  peste 20 de copii au primit haine, jucării și alimente.

Prezența preoților slujitori în această acțiune a adus multă bucurie atât părinților, cât și copiilor care sunt obișnuiți cu aceste inițiative ale parohiei desfășurate în mod regulat pe parcursul anului.

Proiectul ,,Bucuria de a dărui” desfășurat în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a avut un impact deosebit în toate cele șase protopopiate ale Eparhiei, parohiile argeșene fiind atente la toate problemele sociale cu care se confruntă familiile cu venituri reduse.

Aceste acțiuni social-filantropice vor continua în acest an prin centrele de colectare organizate  în fiecare parohie. În acest sens s-au amenajat  diferite spații pentru depozitarea alimentelor, hainelor și jucăriilor, acestea fiind oferite celor săraci în urma unor anchete sociale făcute în fiecare parohie.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar