news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, a organizat la Seminarul Teologic Ortodox Iustin Moisescu din municipiul Câmpulung, județul Argeș, un simpozion jubiliar, dedicat celui de-al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea sa. 

Evenimentul s-a desfășurat în sala de lectură a bibliotecii Seminarului, în prezența părintelui director Ion Cojocaru, care le-a vorbit celor prezenți despre personalitatea părintească și duhovnicească a patriarhului Justinian. A urmat apoi comunicarea domnului Vlăjoagă Valentin, bibliotecarul instituției, intitulată: Părintele Patriarh Iustinian Marina-120 de ani de la venirea sa pe lume cu misiunea sfântă de a conduce în mod strălucit suflarea ortodoxă românească”, după care o sesiune de referate susținute de elevii seminariști Eșanu Andrei: Patriarhul Justinian Marina-Repere biografice reprezentative și Negescu Gabriel: Opera Patriarhului Justinian-jertfă în slujba Bisericii Neamului.

Părintele profesor Daniel Oprescu le-a vorbit celor prezenți despre importanța acestei aniversări, făcând totodată o trecere în revistă a activităților din anul 2017, an dedicat omagierii patriarhilor Justinian Marina și Nicodim Munteanu.

În partea a doua a acestui simpozion a fost vizionat filmul: Biserica sub comunism. Alegerea și întronizarea Patriarhului Justinian Marina, o producție a Centrului de Presă Basilica (2017), iar în final au fost prezentate cărțile scrise de Patriarhul Justinian, aflate în patrimoniul bibliotecii, care au fost expuse cu această ocazie.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar