news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, în perioada aprilie-mai 2023, mii de elevi, însoțiți de cadre didactice din Curtea de Argeș și din mai multe localități, au vizitat Catedrala Voievodală, ctitorită de Sfântul Neagoe Vodă Basarab.



 

Aceștia au fost primiți de părintele Enache Adrian, care le-a prezentat istoricul Catedralei Arhiepiscopale, după care pașii pelerinilor din Câmpulung Muscel, Curtea de Argeș, Corbi, Băiculești, Pitești, Costești, Dobrești și București au ajuns și în Palatul Mitropolitan – Sala Manole, acolo unde legenda Meșterului Manole se află pictată, alături de alte lucruri interesante, care au stârnit interesul tinerilor.

 De asemenea, locuitori ai Cetății Basarabilor, pelerini și turiști din țară, dar și din Republica Moldova, implicați în diferite programe educaționale, într-un cadru organizat, au fost impresionați de frumusețea, valoarea culturală, precum și de încărcătura istorică și spirituală a acestor locuri.

Cei prezenți au aflat și faptul că în perioada 2017-2023, ansamblul mănăstiresc s-a aflat într-un amplu proces de restaurare cu fonduri europene, lucrări care au redat strălucirea de odinioară acestor locuri pline de istorie.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar