news        mail   location

 
 

În perioada 3-7 mai 2023, la Oradea, s-a desfășurat Olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească”, faza națională, care s-a adresat elevilor din clasele IX-XII. 



 

Olimpiada a reunit în acest an 269 de elevi calificați din toate județele țării și Municipiul București și a fost găzduită de Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea.

Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș, a fost reprezentat cu cinste de elevul Andrei Ștefan Cazacu, din clasa a XII-a, care a obținut Premiul I.

Festivitatea de deschidere a avut loc în data de 3 mai 2023, la Biserica cu Lună din Oradea, începând cu ora 17:00, iar festivitatea de premiere în data de 6 mai, ora 14,00 la Filarmonica de Stat din Oradea.

Elevii au susținut o probă scrisă în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, iar vineri, 5 mai, au  susținut proba orală.

Elevii participanți au avut parte și de un program cultural și religios, care a cuprins vizitarea Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, precum și a altor obiective din Municipiul Oradea și județul Bihor.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar