news        mail   location

 
 

În cadrul Concursului Național Catehetic ”Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului” la Grădinița cu Program Prelungit ,,Academia Piticilor", Curtea de Argeș, a avut loc o conferință tematică, cu tema: „Arc de suflet între generații”.



 

Activitatea a fost coordonată de Preotul Paroh Florentin Ungurenuș din cadrul Parohiei Bătușari care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Scopul acestei acțiuni a fost de educare a tinerei generaţii în spiritul învăţăturilor religioase și de dinamizare a interacţiunii dintre generații: copii – părinţi- bunici.

Părintele le-a vorbit copiilor despre bunici, despre rolul acestora în viața spirituală a nepoților, despre tandrețea lor nemărginită și binefăcătoare, despre privirea înțeleaptă pe care o au asupra lumii.

Din punct de vedere spiritual, acesta este unul dintre cele mai importante roluri pe care bunicii îl au în viața unui copil, învățându-l încă de mic tainele lui Dumnezeu prin faptele, acțiunile lor, dar și prin povești religioase sau formarea unor obiceiuri religioase ale copilului.

Părintele Florentin Ungurenuș a dăruit dăruit icoane și i-a felicitat pe preșcolari pentru lucrările realizate în cadrul acestei activități și pe cadrele didactice pentru dragostea și dăruirea de a fi alături de cei mici, în drumul educației, încă dintru începuturi.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar