news        mail   location

 
 

În cadrul proiectului educaţional de voluntariat ,,Mărţişoare din suflet pentru  suflet!”, elevii clasei a V- a A, de la Liceul Tehnologic Topoloveni, îndrumați de profesor de religie Mirela Catrina și prof. Manuela Stanciu împreună cu părintele paroh, Sîrbu Alin de la Biserica ,,Sfinții Trei Ierarhi,, Inuri-Protoieria Topoloveni, au adus multe zâmbete și bucurie în suflet bătrânilor de la  Căminul de persoane  vârstnice,,Sfântul Nectarie” Topoloveni. 

 

Copiii au confecționat mărțișoare din materiale reciclabile pe care le-au pus în cutiuțe cu diferite mesaje motivaționale. Acestea au fost împărțite de către copii cu mare bucurie persoanelor în vârstă. Bătrânii au primit cu lacrimi în ochi atât marțisoarele, cât și  darurile oferite de aceștia. Pe lângă darurile primite, bătrânii au fost surprinși și cu mărțișoare muzicale.

Inițierea proiectului vine ca un răspuns la principalele nevoi pe care le au persoanele vârstnice, mai exact nevoia de recunoaștere socială și nevoia de a comunica. Voluntariatul se naște în inima fiecăruia, nu în vreun statut de organizație sau în discuții mediatizate.

Continuitatea proiectului va fi susţinută prin alte activităţi extraşcolare, prin implicarea activă a câtor mai mulţi elevi în proiecte viitoare.

Activitatea este înscrisă în calendarul activităților educațional-catehetice eparhiale dedicate ,,Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” în Patriarhia Română.

Mărinimia şi bunătatea se învaţă de la cea mai fragedă vârstă.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar