news        mail   location

 
 

În data de 03 februarie 2023, elevii ciclului primar al Școlii Gimnaziale "Carol I " din municipiul Curtea de Argeș, au luat parte la activitatea catehetică desfășurată în cadrul parteneriatului educațional : ,,LĂSAȚI COPIII SĂ VINĂ LA MINE", încheiat între Școala Gimnazială ,,Carol I" și Parohia Sfântul Nicolae Domnesc pe parcursul anului școlar: 2022 – 2023.



 

 

În cadrul activității desfășurate,  părintele paroh Alexandru Mărtoiu a susținut o cateheză în cadrul căreia a prezentat elevilor istoria sfântului locaș și importanța lui în urbea argeșeană. De asemenea, le-a vorbit micilor creștini despre sărbătoarea Întâmpinării Domnului la templu, pe care am cinstit-o cu o zi înainte, prezentând totodată și aspecte din viețile Sfinților trei Ierarhi: Grigorie, Vasile și Ioan, pe care i-am prăznuit cu puțin timp în urmă,  arătând că cei trei Sfinți sunt modele pentru noi, pe care, urmându-le, ne îmbogățim din punct de vedere moral și sufletesc și putem dobândi Împărăția lui Dumnezeu. 

 Părintele paroh le-a oferit micuților creștini sfaturi și  îndemnuri în ceea ce privește viața creștină, îndemnându-i să aibă o strânsă legătură duhovnicească cu Dumnezeu, care este izvorul iubirii și al binelui, aceștia mărturisind că primesc cu regularitate Sfânta Euharistie. 

Elevii au fost însoțiți de către inițiatorul parteneriatului educațional,  profesorul de religie George Bodoc și doamnele învățătoare: Costinescu Florina și Badea Nicoleta. 

La final elevii au primit în dar iconițe cu chipul Sfintei Mucenițe Filoteia, ocrotitoarea copiilor și a tinerilor. 

În cadrul parteneriatului aflat în desfășurare, vor urma și alte întâlniri tematice prilejuite de cinstirea unor mari sărbători din cursul anului bisericesc.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar