news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a participat la o activitate educațional-catehetică de Ziua Culturii Naționale.



 

 

Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului a organizat un moment literar-artistic în cinstea marelui poet național, Mihai Eminescu, intitulată ”Dor de Eminescu”.

Programul a cuprins: prezentare PowerPoint realizată de elevul Mihai-Alexandru Lungu sub îndrumarea doamnei profesoare Elena Ilina-directoarea școlii, repertoriu de cântece realizat de elevii clasei a VI-a și a VII-a coordonat de profesor Mihaela Turtă, recitare de poezii eminesciene și o scenetă sub îndrumarea doamnei profesoare Georgiana-Maria Pandelică. Doamna Mihaela Dina-bibliotecara Comunei Valea Danului a susținut un referat despre viața marelui Eminescu.

Activitatea a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și de Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. 

Mihai Eminescu nu a fost doar poet, ci și un mare jurnalist și prozator, un om care a iubit teatrul, natura, folclorul, țara și Biserica.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar