news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică la Parohia Valea Danului. 



 

 

Preoții slujitori, Dumitru Mihăilescu și Vasile-Cornel Ilina și credincioșii au primit cu drag și cu daruri copiii care au adus bucuria Crăciunului. 

Copiii din localitate care frecventează cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești sub îndrumarea doamnei profesoare Georgiana Loredana Gavrilă și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Valea Danului sub coordonarea doamnei profesoare Maria Radu au participat la slujba din biserica parohială, iar la final au cântat colinde la slăvitul Praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. 

Colindele au menirea de a anunța Nașterea Mântuitorului, iar colindătorii reprezintă chipul îngerilor care au vestit Nașterea Domnului.  

Activitatea a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

 Cea mai importantă sărbătoare a iernii, Nașterea Domnului sau Crăciunul, aduce cu ea un obicei frumos și solemn – colindul.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar