news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, în cadrul Paraclisului Universitar „Întâmpinarea Domnului” din Pitești, Conf. Univ. Dr. Adrian Tase, medic cardiolog, a vorbit despre  cardio-oncologie, un domeniu nou în cardiologie.



 

Bolile cardiovasculare reprezintă cauza principală de deces în rândul populației, urmate de cancer. Pacienții cardio-oncologi reprezintă o populație specială și de multe ori diferită de restul pacienților cardiologici. De obicei, sunt mai tineri, au anumite comorbidități care le complică tratamentul cardiologie. Un exemplu de referință este cardiotoxicitatea asociată cu chimioterapia. Medicamentele folosite în oncologie au cardiotoxicitate cunoscută, motiv pentru care monitorizarea cardiacă înainte, în timpul și după tratament devine esențială. 
Este scris în Biblie: „Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ţâşneşte viaţa.” (Pilde 4, 23). 

Este important să avem grijă de inima noastră:

  • Schimbări în stilul de viață (natura, mișcarea, odihna și alimentația) pentru a îmbunătăți sănătatea inimii
  • Renunțarea la fumat
  • Controlul tensiunii arteriale și a nivelului colesterolului

La congresul medical au fost vorbitori din 18 state.

Andrei Tase, muzicolog, a vorbit despre ce a însemnat capacitatea Patriarhului Iustinian Marina în a rezolva probleme în mod diplomatic  și de cum a reușit să obțină sprijin pentru tipărirea ediției Bibliei Sinodale de la 1968: de la Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a.
La discuții au participat și doamna Monica Sabău, manager clinica medicală Forte Vita din Pitești, doamna Tase Anca, medic primar oncolog și Preot Drd. Rafael Vintilă, asistent medical generalist. 

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar