news        mail   location

 
 

În sinteticul, dar profundul său tratat, intitulat Despre slava deşartă şi despre creşterea copiilor, Sfântul Ioan Gură de Aur (†407) consideră educarea prin virtute a copilului a fi cea mai dificilă artă, însă ale cărei roade sunt cele mai frumoase şi bogate.



 

În cuvinte memorabile, Sfântul Părinte arată: „Şi doar nu este o artă mai mare ca aceasta. Care artă poate fi egală cu arta de a educa sufletul copilului, de a-i forma mintea tânărului? Cel care practică această artă trebuie să fie mai priceput şi mai talentat decât un pictor şi decât un sculptor”.

La început de an școlar, părintele slujitor Ungurenuș Florentin de la parohia Bătușari, a fost prezent în mijlocul copiilor de la Grădinița Sfânta Ana din municipiul Curtea de Argeș. După rugăciunea pentru începutul de an nou școlar, a rostit un cuvânt catehetic, subliniind importantul rol pe care educatorii și părinții îl au în viața și educația tinerelor generații.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar