news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a desfășurat Tabăra județeană de creație-sculptură religioasă ”Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”- a VII-a ediție, la Mânăstirea Slănic. 


 


 

Tabăra de anul acesta a avut ca temă ”Să ne cunoaștem tradițiile artistice populare-Sculptura în lemn” sub îndrumarea meșterului popular, Dan Gherasimescu. Acolo unde au fost primiți cu căldură de Părintele Clement, starețul mănăstirii. 

Copiii de la școlile din Valea Iașului, Mușătești și Stroești după ce au sosit în tabără au fost cazați, au servit masa și apoi au amenajat un mic atelier de lucru structurat pe sectoare unde și-au însușit noțiuni de desen artistic și geometric, crestături în lemn, pirogravură și traforaj. Ei au îmbinat lucrul în atelier cu participarea la sfintele slujbe și plimbări prin livada mânăstirii și prin împrejurimi.

Tabăra a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și a mulțumit tuturor participanților pentru activitatea frumoasă și de Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Copiii au executat cruciulițe din lemn pe care la final le-au expus, au fost încântați de tabără și au legat noi prietenii.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar