news        mail   location

 
 

Studenți de la secțiile  Teologie Asistență Socială  și Artă Sacră din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte din municipiul Pitești au susținut astăzi examenul de licență. 

Comisia examinatoare formată din profesori de la catedra de teologie a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

După prezentarea lucrărilor de licență a fost rostit jurământul la absolvirea cursurilor teologice.

Studenții de la Secţia Artă Sacră au prezentat şi o probă practică, o parte fiind înscrişi pentru restaurare icoană veche, iar ceilalți pentru restaurare frescă.

Facultatea de Teologie din Pitești a fost înființată în anul 1993 prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic  având drept ocrotitoare pe Sfânta Muceniță Filoteia. Astăzi a căpătat o nouă denumire, și anume Facultatea de Teologie, Istorie, Litere și Arte, fiind parte a Universității Pitești.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar