news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză a participat la activitatea educațional-catehetică decicată SFÂNTUL ISIHAST GRIGORIE PALAMA la Școala Gimnazială Băiculești.


 


 

Doamna profesor Elena-Cristina Georgescu a amenajat împreună cu copiii un ”Colț de rugăciune” cu numele sfâtului.

Copiii au prezentat creațiile lor, eseuri, rugăciuni, având ca temă Sfântul Isihast Grigorie Palama, darurile și roadele rugăciunii. 

  La activitate a participat doamna profesoară, Ileana-Eugenia Bodescu-directoarea școlii, alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a adus binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a felicitat pe doamna profesoră și a îndemnat copiii să se roage și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Tema prezentată la clasă este înscrisă în calendarul activităților educațional-catehetice eparhiale dedicate anului 2022 în Patriarhia Română ca ”Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și ”Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”. 

La final au realizat o mini-expoziție în care au fost expuse icoane pictate, cat si creațiile literare.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar