news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a participat la o activitate educațional-catehetică la Școala Gimnazială ”Gabriel Marinescu” Tigveni.



 

În cadrul parteneriatului dintre cele două instituții s-a desfășurat activitatea dedicată Sfântului Simeon Noul Teolog organizată de către profesorul de religie, Ciprian Duțeanu.    

Copiii au ascultat cu interes despre viața sfântului, când este prăznuit, date istorice despre personalitatea duhovnicească de îndrumător de suflete și de reînnoitor al vieții monahale. 

 Activitatea a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și de Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. 

Lecția este înscrisă în Calendarul educațional-catehetic eparhial dedicat anului 2022 în Patriarhia Română ca ”Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și ”Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar