news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică și istorică la Parohia Bălilești, Protopopiatul Curtea de Argeș.

 

Copiii coordonați de doamna profesoară Elena-Roxana Piele au participat la Sfânta Liturghie, apoi au susținut un program de cântece istorice și religioase în cinstea Drapelului Național. 

Părintele paroh, Georgescu Ștefan a vorbit copiilor despre rolul Tricolorul românesc care era cunoscut încă din deceniul 4 al secolului XIX drept simbol național cu cel puțin un deceniu înainte de oficializarea sa.

Activitate este înscrisă în calendarul activităților educațional-catehetice eparhiale dedicate cinstirii zilelor cu caracter național. 

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când s-a decretat ca Tricolorul - roșu, galben și albastru - să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar