news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză a participat la activitatea educațional-catehetică și recreativă organizată de Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din municipiul Curtea de Argeș la Centrul de Zi pentru Recreere Pensionari în baza parteneriatului dintre instituții.



 

Activitatea organizată de doamna Profesor Învățământ Primar Otilia-Daniela Ionescu împreună cu elevii clasei a IV-a B a încântat chipurile și inimile celor care peste timp puteau să ne fie bunici.

Primiți cu dragoste de doamna Roxana Andrei de la Centrul de Zi pentru Recreere Pensionari Curtea de Argeș cei mici s-au simțit foarte bine. 

Ei au prezentat costumul popular, parcă desprins de pe  Columna lui Traian și de pe monumentul de la Adamclisi, apoi au interpretat rugăciuni, pricesne, cântece populare și de primăvară îmbinând bucuria pascală cu natura care prinde viață.

La final, ei au fost răsplătiți cu dulciuri într-o atmosferă de voie bună.   

La activitate au participat Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a adus binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, felicitând copiii și pe doamna profesoară pentru zâmbetul oferit celor prezenți și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Întâlnirea de azi este o lecție prezentată de copii pentru a nu uita să cinstim și să admirăm tradițiile românești, viața oamenilor de la țară și portul popular, făcându-le cunoscute în lume și să purtăm cu drag și eleganță costumele populare românești, pentru că au o simbolistică aparte.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar