news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului. 



 

Doamna profesoară, Maria Radu împreună cu copiii a participat la slujba din Biserica Valea Danului, au rostit rugăciuni și au susținut un mic concert de pricesne la slăvitul Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Preoții slujitori, Dumitru Mihăilescu și Vasile-Cornel Ilina și credincioșii au primit cu drag copiii care au adus în inimile tuturor dragostea lui Dumnezeu față de noi și bucuria Învierii.

Priceasna este deopotrivă rugăciune și cântare în cuvinte simple, amintind de cântecul doinit la șezătorile satului, dar evocând pe Domnul Iisus Hristos și bucuria de a rămâne uniți cu El, în istorie și în eternitate.

Activitatea a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș și este înscrisă în Calendarul educațional-catehetic eparhial dedicat anului 2022 în Patriarhia Română ca ”Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și ”Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”. Tema prezentată este înscrisă în Concursul Naţional Catehetic Rugăciunea în viaţa mea organizat de Patriarhia Română în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 noiembrie 2021 – 21 mai 2022.  

Pricesnele sunt mărturisiri ale bucuriei de a fi împreună cu Domnul Hristos.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar