news        mail   location

 
 

Paraclisul Universitar din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi hramul închinat praznicului Întâmpinării Domnului. Construit în anul 2019 într-un spațiu pus la dispoziție de Rectoratul Universității Pitești, acest Sfânt Altar de rugăciune este rezultatul dragostei, dărniciei și bunăvoinței mai multor oameni de bine din Județul Argeș și din alte locuri din țară. 

 

Cei prezenți au avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a prezentat însemnătatea praznicului cinstit astăzi. Mai mult, aflându-se în acest spațiu spiritual academic, Ierarhul Argeșean a dorit să evidențieze eforturile profesorilor de la toate facultățile care aparțin de Universitatea Pitești pentru formarea viitorilor specialiști ai țării.

Construcția noului paraclis a fost posibilă prin implicarea Domnului Conf. Univ. Dr. Ing. Dumitru Chirleșan, Rectorul Universității de Stat din Municipiul Pitești care a făcut toate demersurile pentru a pune la dispoziție spațiul corespunzător.

Scopul construirii acestui paraclis universitar a fost ca acesta să ofere asistența religioasă studenților și cadrelor didactice universitare.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar