news        mail   location

 
 

În Duminica a XI-a după Rusalii, credincioșii argeșeni din parohia Bădeni Pământeni, comuna Stoenești, protopopiatul Câmpulung Muscel, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul. Chiriarhul Eparhiei a oficiat astăzi Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.



 

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură în care a evidențiat că suntem datori să iertăm toate greșelile semenilor noștri.

Biserica cu hramul ,, Adormirea Maicii Domnului” din parohia Bădeni Pământeni a fost ridicată în perioada 1838-1841, fiind restaurată în decursul timpului de vrednicii preoţi care au slujit în acest loc. Între aceştia se încadrează şi părintele Stuparu Ion, care a reuşit să realizeze foarte multe lucrări, contribuind în perioada 1980-2011 la îmbogăţirea vieţii spirituale a credincioşilor încredinţaţi. Stuparu Alexandru Vasile, fiul acestuia,  instalat preot paroh în anul 2011, a continuat cu multă atenție lucrarea pastoral-administrativă desfășurată de tatăl său.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar