news        mail   location

 
 

Parohia argeșeană Grui din municipiul Câmpulung Muscel și-a sărbătorit astăzi hramul închinat Sfântului Mucenic Fanurie, ocrotitorul spiritual al bisericii.



 

Foarte mulți credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată  în Altarul de Vară de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Cu această ocazie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea noului altar din acest cartier muscelean.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a dorit să amintească faptul că orașul avea nevoie de o nouă biserică în această zonă. Mai mult, Chiriarhul a îndemnat pe cei prezenți să urmeze exemplul  Sfântului Mucenic Fanurie, care a reușit să-și ierte asupritorii și chiar să se roage pentru aceștia.

Istoria acestei noi biserici construite în cartierul Grui din municipiul Câmpulung Muscel a început în anul 2007 odată cu sfințirea paraclisului din lemn. Evenimentul a avut loc la praznicul Pogorârii Duhului Sfânt.

În anul 2009 a fost pusă piatra de temelie la biserica de zid  care a fost construită foarte aproape de paraclis. Lucrările s-au derulat cu mare rapiditate în perioada 2010-2016, biserica fiind definitivată cu sprijinul credincioșilor musceleni.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar