news        mail   location

 
 

Locuitorii parohiei  Măcăi din comuna argeșeană Cuca au trăit astăzi momente de mare bucurie. După aproape 12 ani în care biserica satului a trecut printr-un amplu proces de restaurare, foarte mulți credincioși au avut ocazia să participe la slujba de resfințire săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.



 

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Chiriarhul Eparhiei, împreună cu sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a apreciat eforturile depuse de preoții și enoriașii din parohia Măcăi.

Biserica parohiei Măcăi din comuna Cuca, protopopiatul Pitești are hramul ,,Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil" fiind construită în perioada 1916-1917 pe temelia unei biserici din 1907 care a fost distrusă într-un incendiu provocat de un fulger. Preotul Constantin Vorănescu a reușit atunci împreună cu locuitorii satului să ridice construcția într-un singur an. Pictura a fost realizată mai târziu între anii 1934 - 1935. În vremea preotului Stângescu Gheorghe, (1761-1970) a trecut printr-un amplu proces de restaurare. Actualul preot paroh Stângescu Constantin a continuat munca tatălui său, definitivând în perioada 2009-2022 celelalte lucrări rămase neterminate între care amintim realizarea mobilierului bisericesc și repictarea bisericii.

Toate aceste lucrări au fost realizate cu sprijinul autorităților locale din comuna Cuca, a sponsorilor și credincioșilor din parohie.

Pentru a răsplăti toate eforturile depuse, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a oferit părintelui Stângescu Constantin distincția eparhială ,,Crucea Basarabă". De asemenea, toți sponsorii au primit diplome de vrednicie.

În final, Ierarhul Argeșean a primit în dar din partea parohiei o icoană cu chipul Maicii Domnului.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar