news        mail   location

 
 

Credincioșii parohiei Căpățâneni din comuna argeșeană Arefu au avut astăzi bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

 

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind că Sfântul Apostol Toma a avut un rol providențial prin care s-a întărit și mai mult credința în Învierea lui Hristos.

Biserica din parohia Căpățâneni are hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și a fost construită între anii 1893-1894 de enoriașii satului care se aflau în acea vreme într-un număr foarte mic. Aceștia au reușit sub coordonarea părintelui Măcinic Florescu să ridice o biserică foarte mare care deservește astăzi o comunitate aflată în continuă creștere.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar