news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a participat la o activitate educațional-catehetică la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș dedicată marelui Eminescu.



 

Doamna Profesor Învățâmânt Primar Daniela-Otilia Ionescu împreună cu elevii din clasa a IV-a B au organizat o activitate dedicată Zilei Culturii Naționale în cadrul parteneriatului educațional-catehetic BISERICA ȘI ȘCOALA dintre școala organizatoare și Centrul Eparhial. 

Doamna Învățătoare deschide prezentare educativă explicând copiilor cât de important este să ne cunoaștem trecutul, să ne respectăm strămoșii, să iubim frumosul, să creăm prezentul, să apreciem arta.

Pentru o legătură cât mai profundă între trecut, prezent și viitor, la activitate au fost invitați și profesorii de limba și literatura română, Aurelia și Ion Ionescu, pensionari, oameni ai catedrei, adevărate pilde pentru miile de suflete modelate de-a lungul anilor în spiritul respectului față de carte, țară, oameni și dorinței permanente de cunoaștere și autodepășire.

Domnul profesor Ion Ionescu le-a povestit copiilor despre pasiunea pentru poezie și mai ales pentru poezia eminesciană, ceea ce a dus la apariția mai multor romane, poezii, povestiri sub numele dumnealui.

Copiii au fost fascinați de vocea și povestirile domnului profesor despre viața și activitatea celui mai mare poet.

La final fiecare elev a recitat strofe din poeziile lui Eminescu.

La această activitate au participat mai multe cadre didactice: Sârbu Cornelia-Marcela -directoarea școlii,  Retevoi Gheorghe-Romeo -director  adjunct, Savu Maria-Gabriela, Județ Bogdan-Adrian, prof. înv. primar Cîrstea Aurelia, prof. înv. primar Mărtoiu Maria-Mihaela, alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, îndemnând copiii spre un comportament responsabil față de cultură, față de viitorul neamului românesc și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Poezia este visare, dar și chemare, altar de rugăciune și trepte spre Înălțare.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar