news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și activități cu tineretul – Biroul de catehizare a organizat, în Protoieria Mioveni, activitatea Colindul Sfânt și Bun.



 

În seara de Ajun copiii însoțiți de preoții slujitori de la bisericile din orașul Mioveni au mers la colindat pentru a vesti bucuria Nașterii Domnului. Grupul de colindători a plecat de la Biserica Sfinții Trei Ierarhi, unde s-a rostit o rugăciune de binecuvântare și s-a sfințit Icoana Nașterii Mântuitorului și au parcurs bulevardul central al orașului în sunetul înălțător al colindelor străbune. După un scurt popas muzical la bradul din fața casei de cultură, toți cei prezenți au mers în Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, unde, la finalul unui  concert de colinde au fost impărțite colindețe și ceai cald.

La final s-a rostit o cateheză despre Bucuria Nașterii Domnului, eveniment de importanță primordială în istoria mântuirii, pentru că acum s-a realizat pacea universală, împăcarea dintre cer și pământ.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar