news        mail   location

 
 

Să învățăm Arta Iubirii!

 

„Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, din toată inima ta, din tot sufletul tău și din toată puterea ta. Cuvintele acestea pe care le spun eu astăzi, să le ai în inima ta și în sufletul tău; să le sădești în fiii tăi, și să vorbești de ele când șezi în casa ta, când mergi pe cale, când te culci și când te scoli. Să le legi ca semn la mână și să le ai ca pe o tăbliță pe fruntea ta, să le scrii pe ușorii casei tale și pe porțile tale” (Deuteronom 6, 5-9).

Așa ne-a învățat pe noi Domnul Dumnezeu, de la începuturi, și așa am înțeles, că El ne iubește cu iubire veșnică: „Iar de va fi la tine vreunul din frații tăi, în vreuna din cetățile tale de pe pământul tău, pe care ți-l dă Domnul Dumnezeu tău, să nu-ți învârtoșezi inima, nici să-ți închizi mâna ta înaintea fratelui tău sărac, ci să-i deschizi mâna ta și să-i dai împrumuturi potrivite cu nevoia lui și cu lipsa ce suferă...Dă-i, dă-i și împrumuturi câte-ți va cere și cât îi va trebui, și când îi vei da, să nu se întristeze inima ta, căci pentru aceasta te va binecuvânta Domnul Dumnezeu în toate lucrurile tale și în toate câte se vor lucra din mâinile tale” (Deuteronom 15, 8, 10-11).

Am văzut un videoclip în care un câine (tot câinele) a înhățat din mâna unui trecător care, fără grijă, se hrănea dintr-o pizza uriașă, o bucată serioasă, și a fugit vârtos într-un ascunziș. „Păgubitul” a rămas cu gura căscată, a luat o bâtă și a mers furios pe urma câinelui.

Când a văzut câinele cum hrănește un om, care nu avea mâini și picioare, a rămas cu inima arzând pentru fratele său necăjit și neajutorat, hrănit din dragostea unui câine, cu inimă milostivă.

Citim în Sfânta Scriptură: „Domnul Și-a ales un om după inima Lui” (I Samuel 10, 9)! Am putea spune că Domnul Dumnezeu își alege și anumiți câini și „hiare”, după inima Lui, ca să facă voia cea sfântă a Lui!

Să ne ardă inima de iubire, pentru toți oamenii zidiți de Domnul Dumnezeu, pentru frumusețea Naturii, pentru viața însăși!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar