news        mail   location

 
 

Pe timpul păstoririi Patriarhului Teoctist, un sfert din ierarhii Sfântului Sinod şi-au început călătoria în frumuseţea lumii nevăzute.

 

Era prin 1988. Marele mitropolit al Ardealului, Nicolae Mladin, după ce s-a stabilit la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, a mai trăit câţiva ani, îngrijit cu multă dăruire creştină de către ieromonahul Irineu Durlea.

N-a fost uşor. De prea multă carte – era un cărturar strălucit şi pe tot atâta de mare scriitor – fostul mitropolit Nicolae al Ardealului, după ce mai căzuse şi din tronul arhieresc, obosit de prea multă muncă, veghere şi îngrijorare, puterile sale fizice şi psihice au început a slăbi din ce în ce mai mult.

La înmormântarea mitropolitului Nicolae a participat aproape întreg Sinodul românesc. În marele parc din preajma mănăstirii Sâmbăta de Sus, mii de creştini ardeleni au venit să-şi vadă părintele cel blând mergând pe drumul însoţit de lacrimi şi rugăciune.

Mai târziu, cei care l-au determinat să părăsească ascultarea de mitropolit au murit paralizaţi, văzuţi de multă lume.

Să nu ne ridicăm mâna împotriva nimănui!

Calinic Argeșeanul, Toată vremea-și are vreme, volumul al III-lea, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2013.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar