news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat un atelier de creație pictură și sculptură religioasă ”SfântuL și Dreptul Iosif”, a II-a ediție, la Mânăstirea Trivale.



 

Copii de la centrele catehetice, coordonați de profesor Cătălin Olteanu s-au bucurat de frumusețea locului și de viața duhovnicească.

Ei au participat la rugăciunea de dimineață, au fost întâmpinați cu drag de Părintele Stareț Daniel și de Părintele Alexandru-Marian Dumitrescu, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Pitești și au primit un cuvânt de învățătură. Apoi tinerii au pictat icoane pe sticlă cu diferite chipuri de sfinți folosind tehnica specifică îmbinată cu frumoase motive tradiționale.

La tabără au participat Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și a mulțumit tuturor pentru frumoasa activitate și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Atelirul de creație s-a desfășurat cu respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare. La final, toți participanții au primit daruri din partea mânăstirii.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar