news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic s-a desfășurat etapa județeană a Concursului Național Catehetic ”Biserica – Familia Românilor de Pretutindeni” la Centrul eparhial din municipiul Curtea de Argeș.



 

Grupurile catehetice ale parohiilor din jurisdicția Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului au realizat activități specifice prin Biroul de catehizare din cadrul Sectorului Învăţământ și Activități cu Tineretul, iar ele mai bune proiecte au reprezentat fiecare protopopiat la faza județeană, conform metodologiei aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Cei prezenți în Paraclisul ”Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” s-au bucurat de cântecele copiilor, de prezentări audio-video și de expoziții și au apreciat strădania copiilor, a preoților și profesorilor coordonatori.

Juriul format din Preot Dr. Dan-Florin Obrocea- Consilier Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis Binecuvântarea Arhierească, a apreciat strădania copiilor, a preoților și profesorilor coordonatori și le-a mulțumit pentru implicare, Preot Puiu-Andrei Diaconescu-Consilier Sectorul Social-Filantropic, Constantin Matei-Profesor de religie au avut ca obiective în evaluarea portofoliilor: crearea unor legături sau înfrățirea între comunitățile din țară și cele din diaspora, prin conștientizarea rolului activ pe care îl are Biserica în viața comunității, în susținerea legăturilor dintre oameni, fie membri ai aceleiași familii, comunități sau comunități parohiale diferite și au acordat următoarele premii: 

Premiul I– Parohia Valea Danului, coordonator preot Vasile-Cornel Ilina în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului, coordonator: profesor Elena Ilina, Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș, coordonator: profesor Otilia-Daniela Ionescu și cu Școala Gimnazială Micherechi, Ungaria, coordonator: preot profesor Visarion Tuderici cu portofoliul ”Familia-casa sufletului meu”.

Premiul II– Parohia Bătușari, coordonator: preot Florentin Ungurenuș 

Premiul III–Parohia Găvana II, coordonator: preot Napoleon-Nicolae Dabu

Primul loc va reprezenta Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului la nivel național la ceremonia de premiere din 21 mai 2021, la București.

Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” este organizat de Patriarhia Română în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și se înscrie între activitățile catehetice şi educaţionale cu prilejul anului 2021- „An omagial al pastorației românilor din afara României” şi „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar