news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză a organizat o activitate catehetică și artistică de încondeiat ouă în Parohia Bătușari, Protoieria Curtea de Argeș.



 

Copii și tineri însoțiți de părinți și bunici sub îndrumarea părintelui paroh, Florentin Ungurenuș au reușit să surprindă în culoare bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. 

În curtea bisericii, cu respectarea normelor sanitare în vigoare, micii artiști mângâiați de razele soarelui au încondeiat ouă cu scene din viața Mântuitorului și ale Maicii Domnului și chipuri de sfinți.

Devenit o tradiție, Festivalul de încondeiat ouă a fost încununat și de prezența Părintelui Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înatpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a felicitat copiii pentru frumoasa activitate.

La final, toate lucrările au fost expuse, iar copiii și tinerii au primit daruri din partea parohiei.

Încondeiatul ouălor cu scene biblice, motive tradiționale, geometrice, solare sau florale are loc în contextul Sărbătorilor Pascale și are deosebitul merit de a conserva meşteşugul încondeierii ouălor practicat în vechime în toate casele oamnenilor.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar