news        mail   location

 
 

Cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române Moldova și Țara Românească, în 5/24 ianuarie 1859, într-un singur stat, Parohia Țițești a organizat în după-amiaza zilei de 24 ianuarie 2021  o conferință online pentru a marca evenimentul, dar și ca temă în cadrul proiectului catehetic "Biserica - familia românilor de pretutindeni". 

Domnul Dumitrescu Ion muzeograf la Muzeul Județean Argeș, a vorbit despre "personajele" Unirii, intelectuali români, școliți majoritatea în țările Europei Occidentale, un elev a prezentat un slide-show despre eveniment, iar alt elev a cântat la saxofon câteva cantece patriotice. 

Au participat la acest eveniment elevi ai Școlii Țițești și membri ai grupului catehetic al Parohiei Țițești, coordonați de doamna institutor Mateescu Ionela de la Școala Țițești.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar