news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, cea de a XXII-a ediție a Expoziției-Concurs Națională de Icoane RUGĂMU-NE ȚIE și-a premiat câștigătorii în după-amiaza zilei de 6 noiembrie 2020, la Sala Lumina a Centrului Cultural Județean Argeș. 

Chiar și în aceste vremuri de grea încercare pentru noi toți, 22 de iconari din întreaga țară au participat cu lucrările lor, icoane pe lemn și pe sticlă la acest eveniment.

Părintele Robert Nicolae a citit mesajul de binecuvântare al Chiriarhului, iar părintele Bloju Cosmin, inspector Patrimoniu, a mulțumit celor care s-au rugat prin pictură, dar și gazdelor expoziției.

Câștigătorul marelui premiu, oferit de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, este ANDREI NEGUȘ (jud. Dâmbovița) pentru icoana „Mântuitorul”.

Celelalte premii au fost câștigate după cum urmează:

Secțiunea Icoane pe lemn

PREMIUL I, oferit de Centrul Cultural Județean Argeș, CIPRIAN CASIAN CALANGEA (jud. Suceava) – icoana „FAMILIA - Calea spre Sfințenie”

PREMIUL II, oferit de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”, ELENA DRĂGHICI ALECU (jud. Argeș) – icoana „Sf. Voievod Neagoe Basarab”

PREMIUL III, oferit de Muzeul Viticulturii și Policulturii Golești, ANA BEATRICE UNGUREANU (jud. Argeș) – icoana „Sf. Ierarh Nicolae”

Secțiunea Icoane pe sticlă

PREMIUL I, oferit de Centrul Cultural Județean Argeș, MONAHIA IOANICHIA (Sf. Mănăstire Mărcuș, Covasna) – icoana „Punerea în Mormânt”

PREMIUL II, oferit de Casa de Cultură „Pr. Ion Ionescu” din Topoloveni, ELENA ADRIANA POPA (jud. Ilfov) – icoana „Iisus cu Vița de Vie”

PREMIUL III, oferit de Muzeul Județean Argeș, MIOARA COMĂNESCU PLOPA (jud. Vâlcea) – icoana „Maica Domnului cu Pruncul”.

Expoziția – Concurs Națională de Icoane RUGĂMU-NE ȚIE este organizată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș.

                       

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar