news        mail   location

 
 

În după-amiaza zilei de 29  octombrie 2020, la Sala Lumina a Centrului Cultural Județean Argeș, a avut loc vernisarea celei de-a XXII-a ediții a Expoziției-Concurs Națională de Icoane „Rugămu-ne Ție”, manifestare organizată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș. 

 

Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei de sfințire a icoanelor, săvârșită de părintele Ovidiu Vlăsceanu, consilier cultural și comunicații media, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Părintele Bloju Cosmin, inspector patrimoniu al Centrului Eparhial, a făcut o retrospectivă a evenimentului, dintru începuturi până la zi, mulțumind iconarilor care aduc laudă lui Dumnezeu prin icoanele frumos zugrăvite.

Cuvântul de binecuvântare al Părintelui Arhiepiscop Calinic a fost transmis de Părintele Ovidiu Vlăsceanu, care a mulțumit doamnei Araxy Negoșanu, manager al Centrului Cultural Argeș, pentru dragostea de a găzdui și a participa la evenimente culturale, precum și sufletelor frumoase creatoare de icoane sfinte și sfințitoare.

Expoziția reunește lucrări ale iconarilor din întreaga țară, lucrări realizate pe lemn și pe sticlă și are rolul promovării artei sacre autentice.

Expoziția este deschisă publicului, iar vineri 6 noiembrie va avea loc festivitatea de premiere.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar