news        mail   location

 
 

Biserica si Școala sunt doua instituţii atât de apropiate ca funcţie, încât este imposibil sa slujeşti in Biserica si sa faci abstracţie de Școală si invers, sa faci parte din instituţia școlii si sa faci abstracţie de Biserică. Aceasta, daca înţelegi si îţi însușești rostul lor. 

În Arhiepiscopia Argeșului şi Muscelului, prin Sectorul Învățământ, Biroul de Cateheza și Activități cu Tineretul, protoieria Pitești se desfășoară importante activități în cadrul școlilor piteștene.

De câtva ani buni slujitorii altarului de la Mavrodolu și slujitorii catedrelor de la Scoala Tudor Arghezi împreună lucrează pentru formarea sufleteasca și intelectuala a copiilor. S-au desfășurat foarte multe activități, dintre care cea dedicata Dragobetelui s-a impus în spațiul școlar argeșean, implicând peste 140 de copii și peste 50 de cadre didactice din tot județul.

În vremuri dificile atât pentru Școală, Biserică, cât și pentru întreaga societate instituțiile fundamentale ale neamului românesc dovedesc că pot continua să conlucreze pentru binele copiilor. Astfel a văzut lumina tiparului, cu sprijinul financiar al parohiei Mavrodolu, volumul simpozionului Proiectul educațional județean Dragobete, ediția a IV-a cu participare directă, domeniul artistic - tradiții și obiceiuri Folclorul, inima culturii românești, desfășurat în luna februarie.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar