news        mail   location

 
 

În perioada 4-7 septembrie 2023, județul Argeș a fost gazda consfătuirilor Naționale pentru disciplinele fizică, chimie și biologie. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, inspectorii școlari au vizitat Ansamblul Mănăstiresc Curtea de Argeș. 

Părintele Adrian Enache i-a însoțit în Catedrala Mitropolitană a Sfântului Voievod Neagoe Basarab, Sala Manole din Palatul Mitropolitan, Paraclisul Mănăstirii, Muzeul Eparhial și Noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală, prezentându-le istoricul locului.

În final, oaspeții s-au rugat la racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, mărturisind că știința și religia au legături puternice, Biserica fiind un factor important în educație și au transmis mulțumiri pentru posibilitatea acestei incursiuni în istoria de mai bine de o jumătate de mileniu a locului.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar