news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în Sala Manole din Palatul Arhiepiscopal, s-a desfășurat întâlnirea lunară a Membrilor Clubului „Suflet Românesc”, al iubitorilor de cultură din Argeș și Muscel.



 

Manifestarea a fost organizată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Cultural și Comunicații Media, Revista „Suflet Românesc”, redactor șef prof. dr. George BACIU și Filiala Județeană Argeș „POSADA” a A.N.C.M.R.R., președinte col. ( rtr.) Laurențiu DOMNIȘORU.

Părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu, consilier Cultural și Comunicații Media, a transmis cuvântul de bun venit și Arhiereasca Binecuvântare a Părintelui Arhiepiscop Calinic și a rostit un cuvânt în care a vorbit despre Praznicul Înălțării Domnului și sărbătoarea închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena.

„Caravana Culturii și a iubirii fără frontiere” de la Râmnicu Vâlcea a poposit în Curtea sufletului argeșean, pentru a-și mărturisi faptele săvârșite întru temeinicia vieții literare și cei prezenți au fost purtați în lumea literară de către: Zenovia Zamfir, Marilena Capșa, Luci Trușcă, Violeta Scrociob, Ilinca Alexandru – unicul opincar al țării, Nicolae Cișmaru, Ovidiu Dinică.

A urmat un moment literar – artistic susținut de elevii Liceului Tehnologic „Ferdinand I” și coordonați de doamnele prof Andra – Carmina MICHAI – director al liceului și doamna prof. Iuliana MORARU.

Pe drumul frumos al poeziei, Deaconu Bianca și Tascu Antonia, au adus în sufletele participanților versul curat al adolescentului și bucuria nealterată de a dărui o părticică din sufletul lor.  Grupul coral compus din : Radu Alexandra, Popa Larisa, Joița Narcis, Savu Andrei, Giurcă Cristian, Brânză Denis, Teodora Jarmila, Mohan George, Damu Iuliana, Stan Ștefania, Dumitrache Iulian, Constantin Roxana, Vâlceleanu Ionuț Paul, dirijat de Savu Gabriela, a interpretat piesele: „Se aude un glas peste Carpați”, „Noi suntem români” și „Cât trăim pe acest pământ”.

Un moment aparte l-a constituit vernisajul expoziției de galvano – plastie : „Domnitori și mareșali ai României”, autor artistul plastic Constantin SAMOILĂ. A urmat un moment impresionant, „LA MULȚI ANI, Maestre!”. A fost sărbătorit maestrul Constantin SAMOILĂ care a pășit pe al 85-lea an al vieții. Domnul prof. dr. George BACIU a prezentat un medalion biografic despre artistul plastic Constantin Samoilă, iar doamna prof. Valentina DOMNIȘORU a rostit poezia „LA MULȚI ANI, Maiestre! , semnată de George BACIU.

Daria Maria NINU, clasa a VII-a Școala nr.1 „Carol I” Curtea de Argeș, a interpretat frumoasa baladă a Meșterului Manole, iar Ștefan DUCU, clasa a VII-a Școala nr.1 „Carol I” din Curtea de Argeș, la nai, a purtat auditoriul într-o frumoasă călătorie muzicală. Elevul Rareș – Ștefan STOICIU de la Liceul „Petre Ionescu – Muscel” din Domnești a încântat publicul prin programul muzical popular, fiind urmat de domnul col. ( rtr.) Nicolae PERNIU, dirijorul Corului Veteranilor de pe lângă Asociația Județeană Argeș, Cultul Eroilor „Regina Maria” din Pitești.

Ultima rubrică a întâlnirii s-a intitulat: Vers și gând haihui rostit la adăpostul inimii fiind susținută de către: prof.Elena ȘERBĂNESCU, prof. Florica POPA, prof. Aurelia CORBEANU,Elena TOTEANU și dr. Mihaela – Aritina IONESCU.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar