news        mail   location

 
 

Cel mai încăpător și mai sigur loc din lume este sufletul și îmbrățișarea mamei, pentru că, așa cum ne învață Sfântul Ioan Gură de Aur: ”adevărata mamă nu este cea care-i dă viață copilului, ci bună creștere”. Fie că suntem copii sau bătrâni, fie că o vedem zilnic sau mult mai rar, de Ziua Mamei, îi datorăm cinstire și mărturisim că acasă, de fapt, înseamnă mamă.



 

 

În după-amiaza zilei de 8 martie, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, a avut loc, în Sala Manole din Palatul Arhiepiscopal, întâlnirea lunară a membrilor Clubului „Suflet Românesc”.

Evenimentul a fost organizat de Revista „Suflet Românesc” - redactor șef, profesor dr. George Baciu, Filiala Jud. Argeș „Posada” a A.N.C.M.R.R, președinte col (rtr.) Laurențiu Domnișoru și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Cultural și Comunicații Media.

Manifestarea a fost moderată de domnul profesor dr. George Baciu, care a deschis întâlnirea prin rostirea unor versuri dedicate femeii.

Părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu, Consilier Cultural și Comunicații Media a transmis Arhiereasca Binecuvântare și a rostit un cuvânt intitulat: „Postul – împăcarea omului cu Dumnezeu”.

Doamna Filofteia Pally a împărtășit auditoriului gânduri și fapte deosebite din istoria lumii, arătând care a fost statutul femeii la diferite popoare și în diverse epoci, încheiind astfel: „La început, femeia a fost lacrima. Apoi, ea s-a zidit la temelia lumii”. Momentul liric „Femeia, cântec de dor”, a fost oferit de Ana Maria Baltag Diaconu, de la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” și de tânăra Patricia Bădița de la Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș,.

Doamna Paula Romanescu a rostit o poveste cu rost, arătând că Femeia, reprezintă frumosul de lângă noi, iar doamna Mona Vîlceanu, scriitor și editor, a rostit câteva vorbe cu parfum feminin, picurate din arhiva sufletului.

Elevul domneștean Rareș Stoiciu a interpretat câteva melodii populare.

Invitatul serii a fost domnul George Rotaru – director general al Editurii Bibliostar Râmnicu Vâlcea, care a prezentat propunerea societății civile de a se adopta hotărârea cu propunerea de a se legifera „Luna femeii” în perioada 24 februarie – 25 martie.

De ziua ta, Femeie” - un moment literar-artistic susținut de către elevi ai Liceului Tehnologic „Ferdinand I” din Curtea de Argeș. Doamna Director Anda Carmina Michai a făcut o prezentare a elevilor care au adus bucurie și lacrimi în sufletele celor prezenți. Dobrica Karina – clasa a XI-a; Deaconu Bianca – clasa a XI-D; Savu Gabriela – clasa a X-C și Joița Narcis – clasa a X-A, au recitat poezii scrise de ei și au interpretat melodii, care au purtat auditoriul într-o călătorie de neuitat.

Doamnele Elena Eșanu-Șerbănescu, Florica Popa, Aurelia Corbeanu, Elena Toteanu și Mihaela Aritina Ionescu au rostit versuri și gânduri șoptite la adăpostul inimii. Surpriaza serii a venit din partea domnului Marian Nicolae, care și-a făcut debutul în poezie, recitând două poezii scrise acum mult timp.

Doamna profesor Valentina Domnișoru a citit câteva fragmente din lucrarea domnului profesor dr. George Baciu: „Femeie, cântec de legănat inima”, iar seara literară s-a încheiat cu un duet poetic între domnul avocat Gheorghe Ciolcă și profesorul dr. George Baciu.

 

 

 

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar