news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, în Sala Filarmonicii din cadrul Centrului Multifuncțional din Pitești, a fost organizată Conferința interdisciplinară "Complexitatea lumii și Prezența Duhului Sfânt în creație", avându-i ca invitați pe Pr.Prof.Dr. Ion Popescu de la Facultatea de Teologie din Craiova și pe Prof.dr.Ștefan Cârstea de la Institutul de Fizică și Inginerie nucleară "Horia Hulubei" din București.



 

 

În deschiderea evenimentului, Grupul Psaltic "Ghelasie Basarabeanul", coordonat de Pr.Prof. Robert Sorescu și Pr.Prof. Ovidiu Dascălu a interpretat piese muzicale din Perioada Triodului în Anul Comemorativ al Imnografilor și Cântăreților Bisericești.

Dialogul dintre invitați a evidențiat legătura dintre teologia ortodoxă și fizica cuantică, la nivel cuantic, atomic, chimic, molecular, reliefând structura iconică a materiei. S-au subliniat legăturile între Darurile Duhului Sfânt și efectele lor în natură la fiecare nivel de existență.

De asemenea, cei doi invitați au pus în lumina actualității teologia Sfântului Maxim Mărturisitorul și a Părintelui Dumitru Stăniloae.

Manifestarea de ținută academică a pledat pentru un dialog ierarhic între teologie și știință.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar