news        mail   location

 
 

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost unul dintre oamenii care au marcat istoria moderna a Romaniei. Pe 24 ianuarie 1859 el a fost ales domn al principatelor romane, realizand astfel unirea Moldovei cu Tara Romaneasca.   



 

 

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, in ziua de 24 ianuarie 2023, la Paraclisul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din incinta Filialei Nevazatorilor Arges, dupa oficierea Sfintei Liturghii, parintele slujitor Constantin Radu-Gabriel a organizat un program cultural artistic in cinstea unirii.

Domnul Vasile Giulea (vicepresedinte Filiala Nevazatorilor Arges) a evidentiat situatia interna si internationala, imprejurarile favorabile, piedicile, tarile care s-au opus, cele care au avut un interes in unirea noastra dar si dorinta conducatorilor si a poporului roman de a se uni.

De asemenea s-a aratat importanta reformelor domnitorului Alexandru Ioan Cuza, reforme ce au contribuit la formarea statului roman modern.

Cei prezenti au intonat cantece patriotice iar la final s-a cantat hora unirii.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar