news        mail   location

 
 

Pe 15 Ianuarie 2023 a avut loc la Casa de Cultură “Adriana Trandafir” din Bascov evenimentul “Eminescu – Românul absolut” ajuns la ediţia a II a.



 

 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin parohia Adormirea Maicii Domnului Bascov, a fost partener în acest proiect cultural.

Protagoniştii evenimentului au fost Cercetaşii României - Aventura Piteşti, Ansamblul Doina Bascovului, solista Mihaela Chiriţescu, preotul slujitor Tudor Răzvan, av. Dan Muscurel, av. Alexandru Georgian, dr. Toduţ Ioan Cosmin şi eleva Ioana Ene.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului Eminescu fără frontiere - Platforma Internațională cultural-educativă ce este susţinut de Societatea Cultural Artistică Arlechin România, Uniunea Centrelor de Artă pentru Copii şi Tineret din Romania şi Asociaţia Judeţeană a Profesorilor de Limba şi Literatura Română Botoşani.

De Ziua Culturii Naţionale, la Bascov, Eminescu a fost prezent alături de bunul său prieten Creangă. Poezia eminesciană recitată cu emoţie de către cercetaşi dar şi melodiile inspirate din versurile scrise de marele poet au încântat publicul prezent. Creațiile artistice prezentate de către elevii Școlii Gimnaziale "Virgil Calotescu" în foaierul Casei de Cultură au delectat ochiul privitorilor.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar