news        mail   location

 
 

Postul Nașterii Domnului este un post de pregătire duhovnicească, de curăţire duhovnicească, ca să primim în noi, în peștera trupului nostru şi în ieslea sufletului nostru, pe Mântuitorul Iisus Hristos, Care vine în lume şi Se face om, pentru ca pe oameni să-i ridice la viața duhovnicească şi dumnezeiască. 

Preoții slujitori Arsene Nicolae și Palmeș Cristian Constantin de la parohia Sfinții Îngeri, protoieria Curtea de Argeș, au participat la o activitate a Centrului de Zi pentru pensionari din localitate. În cadrul manifestării, a fost rostit un cuvânt catehetic în care s-a subliniat faptul că în această perioadă a postului, pe lângă pregătirea noastră duhovnicească interioară, trebuie să facem şi milostenie sau să fim milostivi ca Sfântul Nicolae, dăruind altora, ca semn al iubirii noastre frăţeşti, daruri spirituale şi daruri materiale, după putință. Dacă nu avem niciun dar material, măcar să oferim un cuvânt bun, o mână de ajutor, o încurajare unui om sărac, singur şi deznădăjduit, întristat sau îndoliat.

În final, a fost făcută și o donație de carte pentru biblioteca instituției.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar