news        mail   location

 
 

Între chipurile luminoase ale istoriei noastre naționale, la loc de cinste se află şi domnul Țării Românești, Sfântul Neagoe Basarab, pe care îl sărbătorim în Biserica Ortodoxă Română la data de 26 septembrie.



 

Urmând tradiția bizantină de conducere a marilor bazilei de la Constantinopol, el a căutat să fie un adevărat conducător creștin şi un apărător al Ortodoxiei din sud-estul Europei. Sfântul Neagoe Basarab a fost un domn evlavios, care a avut grijă de Biserică, şi mai ales un mare binefăcător al „Ortodoxiei de pretutindeni”, după cum afirmă istoricul Petre P. Panaitescu.

Elevi de la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, însoțiți de cadrele didactice: Roxana Tomescu, Lupașcu Ionela și părintele diacon Popelcă Robert, au poposit pentru o lecție de cateheză în frumoasa Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, ctitorită de Sfântul Neagoe Vodă Basarab.

Aceștia au fost primiți de Părintele Paul Solomon – Eclesiarhul Catedralei și de părintele diacon Enache Adrian. Copiii au primit informații cu privire la istoricul sfântului locaș, dar și lucruri folositoare despre viața și activitatea Sfântului Domnitor, care ne-a lăsat o frumoasă moștenire pe care și noi trebuie să o ducem mai departe.

În finalul activității, au fost oferite daruri participanților.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar