news        mail   location

 
 

În după-amiaza zilei de 22 septembrie, la Galeria Art Coffee Cowork din Pitești, gospodărită de inimoasa doamnă Camelia Diaconescu, a avut loc vernisarea expoziției de pictură a artistei Elena Zavulovici, care a expus o parte din tablourile realizate în decursul celor 50 de ani de activitate neîntreruptă pe tărâmul cultural argeșean și muscelean.



 

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului – Sectorul Cultural și Comunicații Media prin parohia Mavrodolu și Galeria Art Coffee Cowork.

Moderatorul manifestării a fost scriitorul și ziaristul Florian Silișteanu care a introdus în lumina reflectoarelor pe cei care au dorit să spună câteva cuvinte despre artista Elena Zavulovici.

Părintele Horia Dumitrescu de la parohia Mavrodolu, protoieria Pitești a povestit asistenței cum a cunoscut-o pe doamna Zavulovici, care de multe ori își odihnea sufletul în curtea bisericii, fiind însoțită permanent de șevalet, pictând și înălțând rugăciune către Părintele Luminilor, Căruia îi mulțumește mereu pentru darurile primite de-a lungul vieții.

Părintele Ovidiu Vlăsceanu, Consilier Cultural și Comunicații Media a transmis Arhiereasca Binecuvântare a Părintelui Arhiepiscop Calinic, și a rostit un cuvânt intitulat: Arta, o stare de grație, în care a prezentat, în linii mari, viața și activitatea autoarei tablourilor aflate în expoziție: „Lucrările doamnei Elena Zavulovici sunt pline de mesaje, pe care fiecare privitor le poate descifra în felul său. Artista se bucură de locurile în care ajunge, le pune pe pânză pentru a ne dărui și nouă un crâmpei din lumina lor, un crâmpei din cultura și mărturia timpului și locurilor, fiind atașată de natură, tradiție, lumină și culoare.”

Doamna Lavinia Vieru, profesoară la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” – Secția  de Artă Monumentală, doctor în Istoria Artei și fostă elevă a artistei Elena Zavulovici, a vorbit despre arta compozițională a lucrărilor, precum și despre mesajele pe care autoarea le transmite celor care se opresc în fața lucrărilor, pentru a le vedea și a le descifra.

Expoziția rămâne deschisă zilele următoare, pentru cei care doresc să facă un mic popas cultural!  

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar