news        mail   location

 
 

Încondeierea ouălor reprezinta un obicei străvechi in traditia romaneasca. Ouăle incondeiate sunt o marturie a datinilor, credintelor si obiceiurilor pascale, reprezentand un element de cultura spirituala specific romaneasca.



 

Deoarece oul rosu este purtatorul unor semnificatii profunde legate de invierea lui Hristos si de reinnoirea naturii, crestinii s-au ostenit sa-l incondeieze, desenand cu ceara motive decorative ancestrale, de o rara frumusete.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Cultural și Comunicații Media a organizat o activitate cultural-educativă în biserica parohiei Domnești de Sus, protoieria Curtea de Argeș.

Copiii secției de sculptură din Domnești, îmbrăcați în costume populare, coordonați de doamna profesor Andreea Pantazi, au participat la o activitate în care și-au demonstrat talentul și creativitatea.

Preoții slujitori Moisescu Ionuț Daniel și Vlăsceanu Ovidiu Marian au fost alături de micii artiști, vorbindu-le despre Săptămâna Mare în care ne aflăm, dar și despre marele Praznic al Învierii.

În finalul evenimentului au fost oferite pachete cu dulciuri și icnonițe participanților.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar